Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

April

Maand 4 al weer van dit Crazy project weer heel erg benieuwd wat we nu weer gaan doen…….

We gaan werken met lintjes, garens en creatieve voeten. Weer een nieuwe uitdaging. Ik heb weer net zo als bij de andere blokken de voorbereidingen getroffen met de drie basis materialen.Ecru achterkant

  • 100% bamboe tussenvulling
  • Stickvlies/314 van de vlieseline

Van deze basismaterialen heb ik blokken gesneden 32×32 cm. Om te beginnen heb ik eerst de tekening overgenomen op het stickvlies. Toen ik klaar was heb ik van elk blok een patroon getekend met 1 cm naadtoeslag echter aan de buitenste zijde heb ik 2.5 cm naadtoeslag genomen.

1-2

Ik gebruik bij dit project drie verschillende Bernina voetjes: 1) Open borduurvoet #20c voor de siersteken, 2) Koordvoet #21 voor het opwerken van koord en smal lint,3) Koordvoet met vijf  groeven #25 voor het opwerken van smalle koordjes en  draden.

Ik begin met het eerste vlak (1) met voet nr. 25 . Ik pak van  Madeira het garen “glamour ” in de kleur Green Ik rijg in voet nr. 25 vijf draden door de voorkant van het voetje.

2-2

Selecteer en kies een siersteek en laat de machine heel rustig lopen. Voor in het voetjes zitten 5 groeven, hierdoor voetje worden de draden automatisch geleid zodat de draden mooi uit elkaar blijven tijdens het naaien van de siersteek. Kijk naar de foto hieronder en zie wat je een leuk en mooi effect krijgt. Heel makkelijk en erg leuk om te doen. Filmpje?

3-2

Dan ga ik verder met voet nr. 21 : De koordvoet. Hier haal je of een aantal draden of een wat dikkere koord doorheen. Kies zelf weer een leuke borduursteek.  Precies zoals bij de vorige voet is de voet zo gemaakt dat het koord of draad op de juiste plaats blijft.  Hiermee werkt het heel eenvoudig en krijg je een heel mooi resultaat.

4-2

Weer een mooi siergaren van Madeira “Glamour”gebruikt. Wist je dat wij de collectie siergarens Glamour, Lana en en overlock metallics ( speciaal als sierdraad voor je lockmachine)  in de winkel verkopen? Je vindt ze direct als je binnen komt aan de rechter kant.

5-2

Ik kies nog meer siersteken en ik borduur met de open borduurvoet 20C over een neutraal lintje heen. Ik ga wel rustig te werk zo krijg je het mooiste resultaat.

6-2

Natuurlijk heb ik de vorige blokken ook hele leuke technieken geleerd en die pas ik dit project ook uitgebreid toe. En zie hier het resultaat! Met 3 nieuwe voeten en wat ik heb geleerd uit de vorige blogs weer een blok klaar. Ik ben weer klaar voor de volgende kom maar op! Groetjes Nicole.

7-2

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel