Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

 Februari

Ja het is zover! 15 februari 2017,  het tweede blok komt uit . Ben direct in de ochtend aan het lezen geslagen.

 

Wederom zo als bij het eerste blok heb ik de voorbereidingen getroffen met de drie basis materialen.

  • Ecru achterkant
  • 100% bamboe tussenvulling
  • Stickvlies/314 van de vlieseline

Van deze basismaterialen heb ik blokken gesneden 32×32 cm. Om te beginnen heb ik eerst de tekening overgenomen op het stickvlies. Toen ik klaar was heb ik van elk blok een patroon getekend met 1 cm naadtoeslag echter aan de buitenste zijde heb ik 2.5 cm naadtoeslag genomen.

fber-2

Het is altijd weer een grote uitdaging wat betreft het uitzoeken van de stof, welke stof past nou het best bij welk blok…. Pffff Gelukkig met wat geduld en goed puzzelen de juiste stof  op de juiste plek. Voordat ik begin besluit ik eerst maar goed te oefenen met de BSR (Bernina Steek Regulator) De BSR voet werd ontwikkeld om je bij het naaien uit de vrije hand te ondersteunen. Hij zorgt ervoor dat ook bij variabele snelheid elke steek precies even lang is. Beginners raken snel vertrouwd met de BSR-voet, ervaren quilters geeft hij extra ondersteuning. Op 3 modellen van Bernina wordt de BSR standaard meegeleverd. De Bernina 570QE, Bernina 770QE en de top of the line Bernina 880. Op veel andere computergestuurde Bernina naaimachines is deze voet als optie leverbaar.

bsr bernina

Ik heb inmiddel de BSR voet op mijn naaimachine aangebracht en de niet vergeten om  transporteur naar beneden te zetten. Op het scherm van de machine kan ik  van de gewenste functie zien en kiezen. Er zijn 2 BSR functies nl. functie 1 en functie 2 het verschil is dat bij functie 2 de machine direct stopt op het moment dat je stopt met bewegen, bij functie 1 blijft deze dan heel langzaam doorlopen. Je kunt voor jezelf kiezen wat je het het fijnst vindt werken.

Functie 1 is standaard en daar ga ik nu mee werken,  eerst leg mijn sandwich onder de BSR naaivoet en haal het onder draad naar boven door het handwiel naar je toe te draaien. Naaimachine met de start en stop toets starten en het naaiwerk met beide handen strak vasthouden en gelijkmatig begeleiden, belangrijk hierbij is dat je vanuit het midden naar de rand quilt. Als je de stof te snel beweegt hoort je een akoestisch signaal…… PIIEEP… Nou en dat geluid hoor ik in het begin regelmatig hahaha ik ben ook een beetje te snel. Flink oefenen en het gaar steeds beter. Wat natuurlijk ook van  belang is om een speciale quilt naald te gebruiken de Quilting Needle 75/11 -130/705 HQ.

febr-3-1

De bloem heb ik er eerst opgetekend met een zelf oplossende markeerpen, er bestaan trouwens meer soorten zoals water oplosbare en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze pennen gebruik ik regelmatig als ik tijdelijk wil tekenen op stof, heel handig! Gelukkig hebben wij op de winkel een hele grote collectie aan PRYM artikelen alle soorten pennen en markeerstiften die je er op de markt zijn kun je bij ons krijgen, hoe handig 😉 Toen ben ik met de stof aan het bsr’n  geslagen goed gelijkmatig bewegen om zo mooie rondingen te krijgen, bij de blaadjes ben ik met de vorm van het blad mee gegaan en dat is best goed gelukt. Het lijkt wel een schilderen maar dan met draad. Super leuk om te doen.

februari-3

 

Na het oefenen met mijn bloem heb ik mij echt weer gericht op het echte blok.  Ben flink aan de slag gegaan en heb mij helemaal creatief uit kunnen leven,heerlijk! Het reslutaat mag er wezen en ben er stiekem zelf ook wel een beetje trots op.

febr-4

Ik kijk weer erg uit naar 15 maart, jullie ook? Tot snel. Groetjes Nicole

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel