Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

 Maart

Wat vliegt de tijd we het is al weer 15 maart, het derde blok komt  uit. Nou ik ben wel weer benieuwd wat we nu weer gaan doen. Heb er wel weer zin in! De blog van Bernina van maart.

 

Wederom zo als bij het tweede en eerste blok heb ik de voorbereidingen getroffen met de drie basis materialen.

  • Ecru achterkant
  • 100% bamboe tussenvulling
  • Stickvlies/314 van de vlieseline

Van deze basismaterialen heb ik blokken gesneden 32×32 cm. Om te beginnen heb ik eerst de tekening overgenomen op het stickvlies. Toen ik klaar was heb ik van elk blok een patroon getekend met 1 cm naadtoeslag echter aan de buitenste zijde heb ik 2.5 cm naadtoeslag genomen.

maart_1

Wat ik van tevoren doe, is de kleuren van de stoffen die bovenop komen alvast uitzoeken. Ik leg ze op het patroon neer en kijk of ik ze qua kleur goed door elkaar gebruik. Ook kijk ik goed of ik niet dezelfde opstelling gebruik als bij de vorige blokken. Bij dit blok vind ik het daarnaast belangrijk om te kijken welke kleur stof ik ga gebruiken voor de bloem…. dat wordt bij mij de gele.

maart_2

Ik zet lapje nr. 1 op het deel van Vlieseline L11 en dan maak ik de eerste siersteken, net zoals ik dat bij blok 1 en 2 heb gedaan.  Gebruik een schoteltje, of een klein bordje en leg dit omgekeerd op de stof. Gebruik een witte of blauwe water uitwasbare stift (kleur is afhankelijk van het gekozen stofje), en teken rondingen op de smalle kant van het lapje, waar je wilt. Teken niet teveel lijnen: ze moeten namelijk allemaal bedekt worden met siersteken En zo zien de twee elkaar kruisende gebogen lijnen er uit.

maart_4

 

Leg vervolgens het papieren malletje op een witte ondergrond (tafel) of op een lichtbak en plaats de stof met de goede kant naar boven er bovenop. Op de foto zie je het motief doorschijnen – al zal dat met een lichtbak nog beter te zien zijn.

maart_5

Ik zet nu mijn BSR voet voor vrij werken op mijn machine, doe de ondertransporteur/tandjes naar beneden om te kunnen quilten.

Ik ga nu de bloem met verloopgaren en gekleurde garens via vrij quilten opwerken. Haal wel iedere keer de onder draad naar boven voordat je begint met vrij quilten, dat voorkomt ‘vogelnestjes’ aan de onderkant van je sandwich. Je kunt de lijntjes van het getekende motief volgen, en je kunt eventueel smalle vlakken met garen opvullen, door er bivoorbeeld kleine cirkeltjes, spiralen en dergelijke in te quilten – alles uit de vrije hand. Ik hou het voorlopig maar simpel…..

maart_6

Uiteindelijk ben ik wel weer tevreden met het eindresultaat. En kijk weer uit naar 15 april voor het volgende blog.

maart_7

 

PS. Ik denk dat ik dan mijn bernientje laat logeren bij schuring-naaimachines voor een onderhoudsbeurt. Wist je dat het advies van ons is om de drie jaar je machine te laten onderhouden? Zo hou je je machine in topconditie en gaat de machine vele jaren probleemloos mee.. En aangezien de tijd zo snel gaat neem ik hem volgende week mooi even mee voor de onderhoudsbeurt. Schuring werkplaats service

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel