Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

by Nathalie

inspiratie_project_tas_n_materialent

Korte beschrijving

Op een regenachtige zondagmiddag maakt u deze leuke tas.

Benodigd materiaal

  • Dikke stevige stof.
  • Voering stof
  • Franjeband
  • 2x D- ringen 3mm(Prym)
  • 2x Karabijnhaken 3mm(Prym)
  • Naaigaren ( Gütermann)
  • Borduurgaren (Gütermann)
  • Machine naalden  (Schmetz universeel dikte 80)

Aan de slag!

Knip 2 rechthoeken in de gewenste lengte en breedte. En één lange strook voor de schouderband van 7 cm. Versier de beide rechthoeken naar eigen idee met bijvoorbeeld siersteken of een borduurpatroon, lintjes of applicaties enz.

inspiratie_project_tas_n_borduursteken_9mm

Meet de onderkant en vouw het franjeband 3 x dubbel en stik het aan de onderkant. Stik daarna de zij- en onderkant van de tas. Strijk bij de strook de beide lange zijkanten 1cm naar binnen en vouw hem dubbel. Stik de beide zijkanten. Knip hier 2 stukken af van 10 cm en gebruik die om de D- ringen mee aan de zijkant van de tas te zetten.

inspiratie_project_tas_n_clip

Zet de ringen 10 cm onder de rand vast met een gekruist vierkant. ( zie foto) Gebruik de rest van de strook voor de schouderband en ziet hier de Karabijnhaken aan vast. Als je nog een restje franjeband over hebt kun je dat er tussen zetten als extra detail.

Knip de voeringstof in dezelfde breedte maar maak de lengte 5 cm korter, stik de twee zijnaden en leg de voering tas en stoffen tas met de goede kanten in elkaar en stik de bovenkant. Draai de tas naar de goede kant en stik de onderkant van de voering dicht en vouw hem in de tas. Stik de bovenrand van de tas op 3 cm door.

Het eindresultaat

Je hengsel eraan en klaar is je zelfgemaakte Tas.

inspiratie_project_tas_n_compleet inspiratie_project_tas_n_achterkant

 

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel