Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

Bernina Mystery Quilt 2017

Vanaf half januari 2017, en verder rond de 15e van elke maand in 2017, vindt je hier bij de BERNINA Blog een deel van deze Mystery quilt, die geheel ontworpen is om de siersteken van je naaimachine te (gaan) gebruiken. Het maakt niet uit elke machine je hebt, maar op elke machine zitten siersteken, al zijn het maar de stiksteek (!), zigzagsteek en wat locksteken. Zodra je namelijk met mooie en bijzondere siergarens gaat werken, heb je al een speciaal effect. Natuurlijk is het leuk als je over heel veel siersteken beschikt, maar heb je die al ooit allemaal gebruikt? Nee, dat denk ik niet. Meestal gebruik je er een paar, zijn er een aantal favoriet, of heb je een speciaal project gemaakt waarbij je één siersteek hebt gebruikt, en verder komt het er vaak niet van.

Dus: pak het handboek van je machine, of kijk op de machine zelf, en ontdek hoeveel geweldige steken je hebt…

Daarnaast ga ik met allerlei soorten machinegarens werken, maar ook met bandjes, (metaal)koordjes = couchen, en natuurlijk freehand quilten. Bovendien ga ik alles rijkelijk versieren met pailletten en kralen, want dat hóórt immers op een Crazy Quilt! Als je meedoet kun je heel veel materialen die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen gebruiken: kijk in kasten en laden, doosjes en andere opbergunits wat je aan machinegarens hebt, maar ook wat je aan bandjes, lintjes, pailletten en kralen hebt. Ik ga soorten en kleuren aanpassen terwijl ik werk, dus kan het uiterlijk van dit project heel anders worden dan ik in het begin voor ogen had… en DIE vrijheid moet je jezelf geven.

Als je deel wilt nemen aan dit 12-maanden project, is het volgende van belang:

  • Alle patronen en aanwijzingen zijn GRATIS en worden 1 x per maand via de BERNINA Blog weergegeven. Stap voor stap foto’s laten de mogelijkheden voor het maken van dit project zien, met tips en handigheidjes. Je kunt hier de lijst met basisbenodigdheden via een .pdf al downloaden! Het is een basislijst: je kunt naderhand nog vanalles toevoegen!
  • Iedereen kan meedoen: je hoeft nergens lid van te zijn, alleen (minimaal) elke maand rond de 15e kijken op de BERNINA Blog en de patronen downloaden. De foto’s en aanwijzingen blijven op de Blog staan, dus kun je die het hele jaar blijven bekijken, ook als je later ‘instapt’.
  • Er wordt gewerkt met aparte blokken: uiteindelijke maat 25 x 25 cm, randenblokken 12,5 x 25 cm en hoekblokken 12,5 x 12,5 cm. Er wordt per blok direct gequilt: daardoor is dit project handzaam en uitermate geschikt voor de naaimachine. En nee, het is niet geschikt voor werken met de hand, maar juist voor de naaimachine opgezet. En die hebben we (bijna) allemaal, toch? Bij de eindafwerking (maand 12) ga je sashings tussen de blokken ook nog eens apart versieren en de quilt in elkaar zetten. Natuurlijk ook dan helemaal afwerken….

Volg de Crazy Colors Mystery Quilt blog van Nicole

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel