Toon menu

Gebruik soluvlies bij rekbare stof

Soluvlies is een wateroplosbaar materiaal wat veel bij borduren gebruikt wordt. Maar wist u dat het voor rekbaar materiaal ook heel geschikt is? Lees de gehele tip.

De juiste naald bij de stof

Er zijn vele soorten naalden, welke naald past bij mijn stof? Als u de juiste naald gebruikt voorkomt u veel problemen. Lees de gehele tip

Werken met leer

Wanneer u beschikt over een goede naaimachine, kunt zelf zonder problemen leer naaien. Weet wel wat u naait, want uithalen is geen optie! Lees de gehele tip.

Afwerken met rolzoom

De meeste lockmachines hebben tegenwoordig een ingebouwd rolzoompje. Echt fantastisch voor de hele dunne zomerstoffen, maar weet u het goed te gebruiken?Met onderstaande tips lukt het gegarandeerd! Lees de gehele tip.

Zijde

Voor een speciale gelegenheid maar ook voor een gewone leuke blouse is zijde altijd chique. Let wel op een aantal kleinigheidjes wanneer u met zijde gaat werken. Lees de gehele tip.

Linnen en katoen

Linnen en katoen ntuurlijke stoffen heerlijk om te dragen, deze natuurlijke stoffen hebben de eigenschap om te krimpen. Lees de gehele tip.

Borduursteken

Heeft u ook verschillende borduursteken op uw naaimachines die u eigenlijk niet gebruikt? Doe het eens zo: borduur ton-sur-ton een randje op bijvoorbeeld een kraag of langs de zak-ingang van een broek. Lees de gehele tip.

Plooien maken

Plooien maken is altijd een lastige klus. Met deze 3 basis technieken gaat het zeker lukken. Lees gehele tip.

 

Jasjes

Wanneer u een jasje echt mooi in model wilt houden verstevigd u altijd het hele voorpand. Van het achterpand en de mouwen alleen de zomen. De soort versteviging hangt af van de stof, maar neem dit niet te zwaar zodat de stof soepel blijft. Lees de gehele tip.

Verstevigen van de naden

Naden van dunne en rekbare stoffen kan U versterken door, voordat u de delen op elkaar stikt, naadband te gebruiken. De naden rekken en kerven niet meer. Lees de gehele tip.

Uitdunnen van naden

Dubbele naden zoals bij een beleg, of naden die dubbel worden doorgestikt, worden mooier en platter wanneer je voor het strijken of doorstikken de naden uitdunt. Dit doe je door van één van de naden voor de helft af te knippen. Lees de gehele tip.

Vlieseline soorten

Het juiste gebruik van een goede tussenvoering geeft het perfecte eindresultaat. Maar vindt u het af en toe ook moeilijk de juiste vlieseline te kiezen bij al die verschillende stoffen? Lees de gehele tip.

Werken met stretchstoffen

Er zijn maar weinig materialen die zo comfortabel aanvoelen als rekbare stoffen. Er bestaan kledingpatronen speciaal voor rekbaar materiaal. Maar u kunt ook patronen voor geweven stoffen gebruiken. Lees de gehele tip.

Blinde ritsen

Blinde rits de naam zegt het al, wordt zo in de naad weggewerkt dat hij daarna niet meer zichtbaar is. Lees gehele tip.

Niet elastische naden

Hoe maak ik een niet elastische naad? Een aantal voorbeelden van de verschillende technieken. Lees de gehele tip

Scherpe hoeken en punten maken

Om strakke hoeken en punten in het naaiwerk te krijgen is best lastig. Hoe lukt dat wel? Lees de gehele tip

 

 

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel