Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

Gebruik soluvlies bij rekbare stof

Soluvlies is een wateroplosbaar materiaal wat veel bij borduren gebruikt wordt. Maar wist je dat het voor rekbaar materiaal ook heel geschikt is? Lees de gehele tip.

De juiste naald bij de stof

Er zijn vele soorten naalden, welke naald past bij mijn stof? Als je de juiste naald gebruikt voorkom je veel problemen. Lees de gehele tip

Werken met leer

Wanneer je een goede en sterke naaimachine hebt, kun je zelf leder gaan naaien. Weet wel wat je naait, want uithalen is geen optie! Lees de gehele tip.

Afwerken met rolzoom

De meeste lockmachines hebben tegenwoordig een ingebouwd rolzoompje. Echt fantastisch voor de hele dunne zomerstoffen, maar weet je hoe het werkt? Met deze tips van ons lukt het gegarandeerd! Lees de gehele tip.

Zijde

Voor een speciale gelegenheid maar ook voor een gewone leuke blouse is zijde altijd chique. Er zijn wel wat aandacht puntjes als je met zijde gaat werken. Wil je weten waar je op moet letten? Lees hier de gehele tip.

Linnen en katoen

Linnen en katoen natuurlijke stoffen en heerlijk om te dragen. Deze natuurlijke stoffen hebben wel de eigenschap om te krimpen. Lees de gehele tip.

Borduursteken

Heb je ook verschillende siersteken op je naaimachines die je eigenlijk nooit gebruikt? Doe het eens zo: borduur ton-sur-ton een randje op bijvoorbeeld een kraag of langs de zak-ingang van een broek. Hoe subtiel en chic is dat!  Lees de gehele tip.

Plooien maken

Plooien maken is altijd een lastige klus. Met deze 3 basis technieken gaat het je zeker lukken. Lees gehele tip.

Jasjes

Wanneer je een jasje echt mooi in model wilt houden verstevig je altijd het hele voorpand. Van het achterpand en de mouwen verstevig je alleen de zomen. De soort versteviging hangt af van de stof. Neem het liefst de versteviging niet te zwaar zodat de stof mooi soepel blijft vallen. Lees de gehele tip.

Verstevigen van de naden

Naden van dunne en rekbare stoffen kan U versterken door, voordat u de delen op elkaar stikt, naadband te gebruiken. De naden rekken en kerven niet meer. Lees de gehele tip.

Uitdunnen van naden

Dubbele naden zoals bij een beleg of naden die dubbel worden doorgestikt, worden mooier en platter wanneer je voor het strijken of doorstikken de naden uitdunt. Dit doe je door van één van de naden voor de helft af te knippen. Lees de gehele tip.

Vlieseline soorten

Het juiste gebruik van een goede tussenvoering geeft het perfecte eindresultaat. Maar vind je het af en toe ook moeilijk de juiste vlieseline te kiezen bij al die verschillende stoffen? Wij helpen je op weg.  Lees de gehele tip.

Werken met stretch stoffen

Er zijn maar weinig materialen die zo comfortabel aanvoelen als rekbare stoffen. Er bestaan kledingpatronen speciaal voor rekbaar materiaal. Maar je kan ook patronen voor geweven stoffen gebruiken. Lees de gehele tip.

Blinde ritsen

Blinde rits de naam zegt het al, wordt zo in de naad weggewerkt dat hij daarna niet meer zichtbaar is. Lees gehele tip.

Niet elastische naden

Hoe maak ik een niet elastische naad? Een aantal voorbeelden van de verschillende technieken. Lees de gehele tip

Scherpe hoeken en punten maken

Mooie strakke hoeken en punten in het naaiwerk maken is soms best lastig. Ben je benieuwd hoe het wel gaat lukken? Lees de gehele tip

 

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel