Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

Hoeken en punten naaien

Om hoeken en punten in het naaiwerk te krijgen naaien we die volgens zoals we de vorm willen hebben. Echter als de stof dan gekeerd wordt zit er vaak veel stof in de punt en is de punt ook vrij dik. Met de schaar uitdrukken geeft ook niet het gewenste strakke resultaat. De kans dat de schaar door het puntje heen schiet, nee dat wilt u ook niet!

 

De tip van Nathalie
naai één steek dwars in de punt voorkomt hiermee dat er veel stof in de punt zit en de punt is daardoor ook platter en scherper.

hoek_11

 

stap 1. Om wel een mooie punt of hoek te krijgen, stik je eerst normaal recht naar de punt toe. Draai de stof 45gr. en naai één steek. Draai de stof weer 45gr en naai verder.

 

 

hoek_12

Stap 2. Knip nu de stof 3 mm van de hoek af, evenwijdig aan de schuin genaaide steek. Knip 3 cm van de kant de naad schuin weg naar de hoek.

hoek_13

Stap 3. Draai de stof om en vouw de hoek uit. En zie een perfect scherpe hoek.

 

 

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel