Toon menu
Wij zijn er voor jou! - Winkel & Werkplaats zijn open - Maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 ook telefonisch bereikbaar voor al je vragen en bestellingen. Gratis verzenden binnen Nederland - Wij helpen je graag :-)

Wanneer u beschikt over een goede naaimachine, kunt zelf zonder problemen leer naaien. Weet wel wat u naait, want uithalen is geen optie! Houd u met onderstaande punten rekening.

De naald

Voor een dunne zachte leersoort kunt u een universele naald gebruiken, dikte 80 – 90. Voor heel soepel nappaleer kunt u ook een stretchnaald, dikte 90, gebruiken.

Voor zwaarder leer is het beter een speciale leernaald te gebruiken.

Steeklengte

Zet uw machine op een grote steeklengte, zo voorkomt u dat het leer geperforeerd wordt en dat de naden uitscheuren. Ter versteviging kunt u voor het naaien op de naden waar extra spanning komt te staan, zoals bijv. een kruisnaad, een strookje versteviging strijken. Gebruik een soepele versteviging zoals G 785 van Vlieseline.

Naaivoet

Gebruik voor het naaien van leer een speciale teflonvoet of een rolvoet. Deze voeten zorgen voor een perfect stoftransport.Zowel de teflon- als de rolvoet kunt u ook gebruiken voor het naaien van kunststof, imitatieleer, schuim en met kunststof gecoate stoffen.

Strijken

Leer kunt u heel goed strijken, maar doe dit aan de binnenkant met een niet al te heet strijkijzer en zonder stoom. Gebruik een strijkdoek!

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel