Toon menu
LOCKDOWN UPDATE. Vanaf 28 april weer normaal open!
Wij zijn elke dag ook telefonisch bereikbaar tot 17.00 voor het maken van een afspraak, web bestellingen of al je andere vragen.
053 - 432 41 72
9.2/10
647 beoordelingen

Wanneer u beschikt over een goede naaimachine, kunt zelf zonder problemen leer naaien. Weet wel wat u naait, want uithalen is geen optie! Houd u met onderstaande punten rekening.

De naald

Voor een dunne zachte leersoort kunt u een universele naald gebruiken, dikte 80 – 90. Voor heel soepel nappaleer kunt u ook een stretchnaald, dikte 90, gebruiken.

Voor zwaarder leer is het beter een speciale leernaald te gebruiken.

Steeklengte

Zet uw machine op een grote steeklengte, zo voorkomt u dat het leer geperforeerd wordt en dat de naden uitscheuren. Ter versteviging kunt u voor het naaien op de naden waar extra spanning komt te staan, zoals bijv. een kruisnaad, een strookje versteviging strijken. Gebruik een soepele versteviging zoals G 785 van Vlieseline.

Naaivoet

Gebruik voor het naaien van leer een speciale teflonvoet of een rolvoet. Deze voeten zorgen voor een perfect stoftransport.Zowel de teflon- als de rolvoet kunt u ook gebruiken voor het naaien van kunststof, imitatieleer, schuim en met kunststof gecoate stoffen.

Strijken

Leer kunt u heel goed strijken, maar doe dit aan de binnenkant met een niet al te heet strijkijzer en zonder stoom. Gebruik een strijkdoek!

Laat u inspireren in onze winkel!

Bezoek de winkel